Snit/Brushing & Styling

Je kan je haren laten drogen in je natuurlijke val/krul of je kan kiezen om je haren stevig te laten brushen. Laat je door mij adviseren hoe je thuis zelf aan de slag kan gaan om jou krullen te stylen. 

Alle prijzen zijn inclusief oliebehandeling, shampoo en aangepaste conditioner, versteviging en afwerking.

Bij mij kan je terecht voor een degelijke snit. Een draagbaar kapsel dat je zelf ook in model kan krijgen. 

Ik volgde opleiding bij “Global Curl” om zo ook krulhaar te kunnen begrijpen en te behandelen.

Bij iedere snit en/of brushing krijg je indien gewenst, voorafgaand een korte hoofdmassage met een volledig natuurlijke olie die voor jou gepersonaliseerd wordt door het toevoegen van 1 of meer etherische olieën aan de noden van jou haar en hoofdhuid. Liever een uitgebreide massage en olie-treatment? Neem dan telefonisch  contact en vermeld dit duidelijk bij het maken van je afspraak.

Haardonatie

Heb je lang, gezond haar, dat je graag wilt doneren om er zo nog mensen mee blij te maken?

Staarten vanaf 25cm doneren wij aan “Kapsalon Carré Care”, Els gebruikt deze haren om pruiken of haarwerken mee te maken of te herstellen. Dus wanneer jij jou lange lokken laat afknippen bij mij in het salon, dan weet jij dat deze haren goed terecht komen.

Split-ender

De Split-Ender is ontwikkeld om gespleten punten te verwijderen zonder verlies in lengte.

Dit is te boeken in een volledige behandeling of als extra na een brushing. Het beste resultaat krijg je met de volledige behandeling.

Alle prijzen zijn inclusief oliebehandeling, shampoo en aangepaste conditioner, versteviging en afwerking.

De Split-ender is een haartrimmer die enkel de gespleten, beschadigde haaruiteinden verwijderd.

Op die manier behoudt je je haarlengte, en krijg je terug gezonde, zachte haren.

De toepassing gebeurt op zorgvuldig gewassen, gedroogd haar.

Zonder gebruik van een conditioner of andere gladmakende producten, dit om een optimaal resultaat te bekomen.

Er wordt lok per lok gewerkt, zo krijg je terug mooie, glanzende haren.

Klei en hoofdhuidbehandelingen

Soms is het goed om je haar en hoofdhuid eens te laten detoxen. Door gebruik van allerhande producten krijg je build-up. Om je haar en hoofdhuid van deze build-up te ontdoen gebruiken we een kleimasker.

Alle prijzen zijn inclusief oliebehandeling, shampoo en aangepaste conditioner, versteviging en afwerking.

Het kleimasker absorbeert de ongewenste stoffen die zich hebben vastgehecht, en werkt ook goed wanneer je last heb van een vette hoofdhuid en/of schilfers. 

Voordat je je haren wil laten kleuren met de minerale of plantenkleuring is het ook sterk aanbevolen om een detox te laten doen indien je nog geen producten van Hairborist gebruikt. Zo kan de kleur beter hechten aan jou haaroppervlak.

Kleuringen

In het salon werken we met de Minerale kleuring en Plantenkleuring. 

Hieronder leg ik je graag de verschillen uit.

Alle prijzen zijn inclusief oliebehandeling, shampoo en aangepaste conditioner, versteviging en afwerking.

Chemische kleuring

Voordelen

De chemische kleuring is de goedkoopste van de 3 verschillende soorten kleuringen. Een economische keuze dus… .

Het heeft een geweldige dekkracht, en ontelbaar veel kleuren kunnen ermee verwezenlijkt worden . Je kan niet enkel toon op toon of donkerder kleuren, je kan er ook mee verlichten.

Nadelen

Het is op basis van ammoniak of ethanolamine*. De natuurlijke pigmenten in je haar worden vernietigd, synthetische pigmenten nemen deze plaats in.

Hierdoor wordt jou haarvezel veranderd, de structuur van het haar wordt teniet gedaan. Je verliest aan elasticiteit, glans, sterkte en soepelheid.

Het heeft nadelen voor je gezondheid doordat het schadelijke stoffen bevat. Het komt in ons water terecht, waardoor dit ook nadelige gevolgen heeft voor het milieu.

Chemische haarverf beschadigd het haar. Wie denkt dat de “natuurlijkere” varianten van de grote, bekende merken… hiervoor de oplossing zijn heeft het jammergenoeg mis. De haarverf zonder ammoniak heeft een nog schadelijkere werking. De ammoniak wordt vervangen door ethanolamine, een mengeling van ester en amine, waardoor nitrasamine ontstaat: een zeer kankerverwekkende stof.

De ethanolamine is geurloos waardoor het de indruk geeft dat het niet schadelijk is. Wat andere ingrediënten betreft zoals PPD, tolueen-2, 5-diamine, PEG,… die ook frequent gebruikt worden. Doordat deze sterk allergeen zijn, worden ze ook verondersteld kankerverwekkend te zijn.

Lees zeker verder om je te laten overtuigen van een andere manier van haren kleuren.

Minerale kleuring

Voordelen

Het is een natuurlijk en duurzaam kleursysteem met een aangename geur . Je bekomt hele mooie resultaten met respect voor haar en (hoofd)huid. Het bevat géén ethanolamine of ammoniak, is vrij van PEG, EDTA, silicone, PPD, PTD, resorcinol, sulfaten en parabenen.

Het is geschikt voor gevoelige hoofdhuidjes. De structuur van het haar is na de kleuring nog perfect. Het is vegan en dierproefvrij.

Nadelen

Met deze kleuring kan je de haren niet/nauwelijks oplichten. Er kan wel gebruik gemaakt worden van de mineral whitener(*). Hoewel het product 100% grijsdekkend is, is de kleur in sommige gevallen toch ietwat transparant.

Wegens de duurdere productkost is een kleuring met de minerale kleuring aanzienlijk duurder dan een chemische kleuring.

(*) De mineral whitener is een 100% ammoniak en natriumpersulfaat vrije bleacher die tot 6 tinten kan oplichten. Hiermee kunnen we tal van technieken mee uitvoeren, om zo toch mooie balayages te kunnen zetten op een betere, gezondere manier met eerbied voor jou haar.

Plantenkleuring

Voordelen

Een 100% natuurlijke haarkleuring die enkel en alleen bestaat uit plantenpoeder dat gemengd wordt met warm water. De kleuring omhult het haar, waardoor je haarstructuur onveranderd blijft. Het heeft een verzorgende werking, waardoor het je haar en hoofdhuid verbeterd. Het vormt geen enkel gevaar voor je gezondheid of het milieu.

Het kan zorgeloos toegepast worden tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Het is geschikt voor mensen die allergisch zijn aan traditionele haarverf. Het mag ook gebruikt worden tijdens chemotherapie

Nadelen

Het is onmogelijk om het haar te verlichten en het is moeilijk om neutrale tonen te bekomen.

Wanneer je wil starten met de minerale kleuring of de plantenkleuring, moet je gebruik maken van de producten die hier in het salon verkocht worden. Dit met de simpele reden dat de kleuring anders niet/nauwelijks pakt op het haar.

En de producten zijn ook belangrijk voor het kleurbehoud nadien. Doordat er veel siliconen, … in de traditionele producten zitten, vormt er zich een film rond het haar waardoor het de kleuring afstoot.

Bij een allereerste kleuring is het dan ook sterk aanbevolen om een detox kleimasker te laten toepassen. Dit gaat de ongewenste stoffen absorberen en vervolgens verwijderen.

Je kan jou producten laten hervullen als ze leeg zijn. Je krijgt dan een korting van 10-20%. ❤❤❤